Välkommen till färgrevolutionen

Allt handlar om färg

Det finns en berättelse bakom allt. För Mateus grundare Teresa Mateus Lundahl handlar den om passionen för det dukade bordet. Det är en kärlekshistoria som med all säkerhet kommer att vara för evigt.

Idéerna för företaget växte fram under flera år. Portugisiska Teresa såg hur designtrenderna sakta ändrades i sitt nya hemland Sverige. Färg och mönster började leta sig in i de svenska hemmen. Varför inte föra samman de bästa av två världar, varför inte låta traditionellt portugisiskt hantverk möta svensk design och dagens modetrender för att designa kvalitetsprodukter som bejakar livet och adderar färg till hemmet?

Med målet utstakat påbörjade Teresa den livslånga resan. Genom att föra samman det gamla och det nya, blanda det sydeuropeiska hantverket med den nordiska stilen och med lusten att ständigt förnya former, mönster och färger har Mateus varumärke byggts. Det är en skaparglädje som regelbundet resulterar i kollektioner med nyheter som alltid passar tillsammans med produkterna i de kollektioner som redan finns.

När vinter blir vår är det tid att glömma det gråa som varit och addera färg. Det är dags att fira livets alla färger och all den glädje som skapas.

Kollektionen Mateus meets Sam Baron meets Yatzer får nytt sällskap i form av färgen Light Pink – en stående favorit bland många. Ett steg framåt i färgrevolutionen.

Starka familjeband

Idag är det Teresa och dottern Filippa som är de kreativa krafterna bakom varumärket. Att det är mor och dotter som tillsammans driver och utvecklar företaget är en styrka. Historian hålls levande samtidigt som företaget blickar framåt.

Mateus bildades år 1993 med målet att förena de två kulturer som Teresa är präglad av. Önskan var att addera värme till hemmet och förvandla det dukade bordet till en livfull och färgglad samlingsplats. Teresa som är född och uppvuxen i Portugal gick tillbaka till sina rötter och använde sig av traditionellt portugisiskt hantverk i kombination med sin entreprenörsanda samt känsla för form och design för att skapa keramiken.

Designutbildade Filippa, började arbeta i företaget år 2014. Hon kom som en frisk fläkt med nya idéer, nya marknadsföringsmetoder och nya kollektioner. Det är Filippa som har designat succékollektionen Bubbels. Keramiken i serien känns modern samtidigt som den går att kombinera med produkterna i alla de tidigare kollektionerna.

Mamma-dotter-relationer kan vara komplicerade, kanske ännu mer när man blandar arbete och privatliv. Respekt, tillit och mycket skratt är nyckelingredienserna som bidrar till Mateus framgång. De starka banden och de bådas säkra öga för design och skönhet utvecklar företaget framåt.

Ta hand om din keramik

Värme och livsglädje är känslor som stämmer överens med Mateus handgjorda keramik. Den ska kittla dina sinnen och kommunicera känslan av äkta hantverk. Målet är också att hylla den värme och glädje som uppstår när människor möts för att dela en måltid över ett vackert dukat bord.

Om du tar hand om dina keramikprodukter från Mateus väl kan du vara säker på att du har produkter för det dukade bordet som håller över tid. Varje del är kärleksfullt tillverkad för hand i Portugal och keramiken distribueras över hela världen.

Alla produkter är tillverkade av en finkornig lera som är ett levande naturmaterial. När den har formats till olika produkter bränns de i hög temperatur. På så vis får ytan den rätta hårdheten vilket gör det möjligt att använda keramiken i vardagen.

Bränningstekniken gör också att produkterna blir behandlade för att i högsta möjligaste mån inte absorbera vätska. Keramiken är mikrovågssäkert och går även att diska i maskin. Mateus keramik lever också upp till internationell säkerhetsstandard i överensstämmelse med de krav som FDA, U.S Food and Drug Administration har.

Hitta butik

No resellers found.

Mateus worldwide

Benelux

Zwaanzinnig

Telefon: +31 6 459 459 85

Email: info@zwaanzinnig.eu

www.zwaanzinnig.eu

Japan

Mjuk Lifestyle Co., Ltd.

Telefon: +81 774 73 6854

E-mail: info@mateus.jp

www.mateus.jp

Norge

Inside too

Telefon: +47 221 02 80

E-mail: info@inside-too.no

www.inside-too.no

Spanien

Rialto Living

Telefon: +34 971 71 33 31

E-mail: info@rialtoliving.com

www.rialtoliving.com

Storbritannien

Choice of Scandinavia

Telefon: +44 77 1848 38 12

E-mail: info@choiceofscandinavia.com

www.choiceofscandinavia.co.uk/

Tyskland

Selection Gustavia

Telefon: +49 40 2286 55 14

E-mail: home@selection-gustavia.de

https://www.selection-gustavia.de/

Kontakta oss

Mateus Stock AB
Karlavägen 64 114 49
Stockholm Sverige

Telefon: +46-(0)8- 665 10 60
Email: mateus@mateus.se
Org.nummer: 556475-3019