Mateus Flagship Store

Personlig shopping, unika produkter och limited editions

Vintern 2017 öppnade Mateus sin första egna fysiska butik på Karlavägen 64 i Stockholm. I butiken finns Mateus kompletta sortiment med samtliga kollektioner och färger. Unikt för sortimentet är att det finns produkter i limited editions och andra produkter som endast finns i Mateus Flagship Store.

Personlig shopping

Hos Mateus får du personlig service av personalen som kan allt om keramik och sortiment. Fråga om tips och råd för stundande bröllop, presenter och dukningar. Boka en tid för extra personlig shopping under fliken Boka Personal Shopping.

Skapandet av butiken


I samband med Mateus 25-årsjubileum öppnades den första flaggskeppsbutiken i Stockholm. Butiken har inretts av Halleroed, som tidigare arbetat med projekt åt bland andra Arket, Acne Studios, Byredo och Nordiska Museet.

- I samband med att vi firar 25 år så känns det extra roligt att öppna den första flaggskeppsbutiken i Stockholm. Valet att samarbeta med Halleroed kändes väldigt självklart. Vi har under lång tid tagit del av Halleroeds designprojekt och känner att genom att anlita Halleroed sätts Mateus i ett nytt och spännande visuellt uttryck, säger Teresa Lundahl. vd och grundare av Mateus. Halleroed, som består av makarna Christian och Ruxandra Halleröd, är internationellt kända för sina uppseendeväckande lösningar för inredning och arkitektur.

Studions fokus för den nya butikens inredningskoncept var att skapa ett nytt sätt att visa Mateus produkter och att fullt ut utnyttja den fantastiska rymden i lokalen. Som inspiration tittade man till exempel på en gammal betongfabrik i Spanien som omvandlats till en atelje. och på flera andra olika verkstäder för keramik.

- Produkterna är ju alla handgjorda och därför ville vi framhäva känslan av hantverk och atelje. Detta åstadkoms med tre stora monumentala bord och en väldigt lång bokhylla. allt i massiv furu vilket vi tyckte både var en fin kontrast och en fin inramning till porslinet. Resten är ganska avskalat men vi ville även addera värme och elegans till butiken genom att i den bakre delen skapa en lounge med olika naturfärgade linnetyg, rottingmöbler och lyxiga ullgardiner, säger Christian Halleröd.

Mateus Flagship Store

Du hittar oss centralt beläget i Stockholm på Karlavägen 64. Närmsta station med tunnelbana är Stadion eller Karlaplan.