Mateus x Pierre Frey

Mateus möter Pierre Frey i höstens mest färgsprakande utställning. Besök Mateus Flagship Store på Karlavägen 64 i Stockholm. Utställningen pågår från den 21 augusti till den 16 september 2019.

I utställningen Mateus x Pierre Frey, kurerad av Yatzer, får besökarna uppleva ett möte som förenar olika produktgrupper och designidéer genom de båda varumärkenas gemensamma kärlek för vacker design, starka färgsättningar och personliga uttryck.

 

Både Mateus och det franska tapet- och textilhuset Pierre Frey verkar inom olika kreativa områden. Trots sina olika spetskompetenser har varumärkena flera gemensamma nämnare och drivkrafter. Till exempel är båda två familjeföretag och kända för sin höga kvalité och stilistiska uppfinningsrikedom. Båda delar gärna med sig av kunskap och erfarenheter genom att ingå spännande samarbeten med internationella kreatörer. Nu har varumärkena funnit varandra och i Mateus x Pierre Frey-utställningen förkroppsligas och hyllas en djärv och sällan skådad eklekticism.

Utställningen är kurerad av Costas Voyatzis, kreativ chef och grundare av den internationella designportalen Yatzer, och kombinerar Mateus mix-and-match-filosofi med Pierre Freys uppfinningsrika kombination av vintagemotiv och mönster. Resultatet är en fängslande symbios som avslöjar oväntade paralleller mellan de två varumärkenas designsfärer.

Alla kollektioner har en egen berättelse

- Pierre Frey

Handgjord och handmålad keramik

Läs om vår produktion och vägen från lera till unika produkter

Vår produktion

Det finns en historia bakom allt

Traditionellt portugisiskt hantverk möter svensk design

Om Mateus

Mateus x Pierre Frey

21 augusti till den 16 september 2019. Karlavägen 64 i Stockholm