Allt handlar om färg

Det finns en berättelse bakom allt. För Mateus grundare Teresa Mateus Lundahl handlar den om passionen för det dukade bordet. Det är en kärlekshistoria som kommer att bestå för evigt.

Idéerna som formade företaget växte fram under flera år.

Teresa, ursprungligen från Portugal, såg inredningstrenderna förändras i sitt nya hemland Sverige. Färg och mönster började leta sig in i de svenska hemmen. Varför inte föra samman det bästa av två världar? Varför inte låta traditionellt portugisiskt hantverk möta svensk design och samtida modetrender i kvalitetsprodukter som bejakar livet och adderar färg till hemmet?

Med målet i sikte påbörjade Teresa sin resa. Den första kollektionen av handgjord keramik lanserades 1993. I en lyckosam förening av sydeuropeiskt hantverk och skandinavisk stil och med en ständig förnyelse av färger, former och mönster har Mateus varumärke vuxit fram. Varje ny kollektion är designad för att fungera tillsammans med produkterna i tidigare kollektioner.

Starka familjeband

Teresa och Filippa Mateus Lundahl är de kreativa krafterna bakom varumärket Mateus. Att det är mor och dotter som tillsammans driver och utvecklar företaget är en styrka. Historien hålls levande samtidigt som företaget blickar framåt.

Mateus bildades år 1993 ur en önskan att förena de båda kulturer som präglar Teresa, att addera värme till hemmet och förvandla det dukade bordet till en livfull och färgglad samlingsplats. Idag säljs företagets handgjorda keramik över hela världen.

Filippa började arbeta i företaget år 2014. Hon kom som en frisk fläkt med nya idéer, nya marknadsföringsmetoder och nya kollektioner. Filippa står bakom succéserien Bubbles, en lekfull och modern kollektion med ett samtida uttryck. Bubbles fungerar också bra att kombinera med produkterna i alla tidigare kollektioner.

Mor- och dotterrelationer kan vara komplicerade – och kanske i ännu högre grad när man blandar arbete och privatliv. Respekt, tillit och mycket skratt är nyckelingredienser som bidrar till Mateus framgång. Teresas och Filippas starka band och säkra känsla för design får företaget att blomstra

Vår produktion

Mateus keramik skapar värme och livsglädje i ditt hem. De är utformade för att fånga dina sinnen och de skapar tillfällen för att njuta av god mat och konversation runt ett vackert dukat bord.

Ta väl hand om din keramik från Mateus så kommer du kunna njuta av dina produkter en lång tid framöver. Varje produkt är kärleksfullt gjord för hand i Portugal av finkornig lera, ett levande, naturligt material.

Alla Mateus produkter uppfyller Food and Drug Administrations (FDA) säkerhetsstandard.